
Hej Hej!
Vilken härligt dag det har varit idag. Ett redigt vårväder! Man blir så pigg och glad. Dagen bakverk blev frukostbullar, och dem blev jätte goda. Jag gjorde två olika sorter. Några med festaost och dem andra med russin i.
Här kommer receptet: Ca 8 bullar
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
½ tsk salt
25g jäst
4-5 dl mjöl
PENSLING: ½ ägg och vallmofrö
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en skål. Smula ner jästen. Rör med en träsked.
3. Tillsätt 4 dl mjöl. Tillsätt, om det behövs, mer mjöl. Fortsätt att arbeta degen tills den släpper skålen.
4. Låt gärna degen jäsa i skålen under bakduk ca 15 min., men den kan också bakas ut direkt.
5. Smörj en plåt. Knåda degen smidigt på lätt mjölat bakbord.
6. Rulla ut degen till en längd. Dela längden i åtta lika stora delar. Rulla varje del till en bulle och ställ på en plåt.
7. jäs brödet i ca 15 minuter. Och pensla sedan bullarna med ett vispat ägg. Strö sedan på lite vallmofrö, om så önskas.
8. Sätt plåten mitt i ugnen och grädda bullarna tills de fått gulbrun färg. Ca åtta min.
9. Ta ut bullarna och lägg dem på galler, för att svalna.
OBS! Jag la i fetaosten och sussinen av eget påhitt. men det är jätte gott!
Lycka till med bakningen! Kan jag, så kan alla...

Puss och kram Emma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar