
Här kommer receptet:
50 g smör
½dl matolja
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50g mörk kvalitétschoklad 70%
smör och ströbröd (till formen)
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matoljan.
3. Vispa ägg, strösocker, farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
4.Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i trovt brutna chokladbitar.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka. Den ska vara lite kladdig.
Tips! Jag tog lite strössel på kakan, för att få lite färg på den. Och så vispade jag även liten grädde, och la i färska hallon. Det blev jättegott.

Jag hoppas att kakan blir uppskattade hos grabbarna på Flexator i morgon! Eftersom inte jag ska äta massa sötsaker så skickar jag det till dem...
Jag önskar er en mysig kväll! Var rädda om varandra!
Puss och Kram Emma
2 kommentarer:
Tycker att det är lite taskigt att jag inte fick smaka! Men puss på dig ändå!!
Mumsigt det där lät o ser ut! Ska nog ta o prova en dag.. Ha det så gott. Kram Lenita
Skicka en kommentar